Brandvertragende kunstplanten

1 maart 2022

De meeste kunstplanten zijn niet brandvertragend, net als een heleboel andere onderdelen van een interieur. Dat is meestal ook geen probleem, maar in een aantal gevallen zijn brandvertragende kunstplanten echt een must!

In onder andere horecabedrijven, sommige winkels en op beursen worden terecht strenge eisen gesteld aan de brandveiligheid. Met name als het groen aan de wand zit of aan het plafond hangt is het van groot belang dat de materialen brandvertragend zijn. Mocht er onverhoeds brand uitbreken op zo'n locatie, dan zullen de kunstplanten niet in brand vliegen maar uitdoven. 

Coolplant is een van de weinige levernaciers in Nederland met een grote collectie branvertragende kunstplanten. Wij leveren zowel losse brandvertragende planten als hang- en insteekplanten voor brandvertragende groene wanden en plafondeilanden.

Terug naar overzicht

Bekijk onze groene wanden!