10 tips om jouw werkruimte groener te maken

14 september 2022

Een groene omgeving verhoogt aantoonbaar de concentratie en vermindert stress. Het resultaat is een aangenamere werksfeer, een hogere productiviteit en minder ziekteverzuim. Heb je er al over nagedacht om jouw werkruimte ook groener te maken? Zie hier onze 10 tips.

1. Kies voor duurzame groene planten

Op je werkplek wil je je zoveel mogelijk op je werk concentreren, en niet op het onderhoud van planten en bloemen. Aangezien je kunstplanten van Coolplant niet van echte planten kunt onderscheiden, zijn ze juist heel geschikt voor werkruimtes en kantoren. Ze vragen geen onderhoud, hebben geen water nodig en je kunt ze ook op donkere plaatsen of dicht bij de airco zetten of hangen. Op je gezondheid hebben ze hetzelfde effect als natuurlijk groen en duurzaam zijn ze ook. Als je onze planten niet meer wilt, dan kun je ze bij ons weer inleveren. Wij recyclen de kunstplant of -boom helemaal tot een nieuw kunstwerk.

2. Begin met de wanden

Met onze groene wanden transformeer je meteen grote oppervlaktes in het groen, waardoor het positieve effect van groen op de werkvloer direct voelbaar wordt. Groene wanden kun je met allerlei kleine of grote kunstplanten versieren. Over veiligheid hoef je je geen zorgen te maken. Waar nodig werken wij met brandvertragende kunstplanten (met certificaat). Bovendien werken ze geluiddempend, waardoor je ze ook als scheidingswanden kunt gebruiken. Dit resulteert in meer vergaderruimtes met de nodige privacy.

3. Ga voor een groene receptie

Groen verbetert niet alleen de werksfeer, maar ook de eerste indruk die klanten of partners van jouw bedrijf krijgen. Het is daarom zeker een goed idee om ook de ontvangstbalie met mooie kunstplanten te versieren. Een kunstboom in de wachtruimte kan zelfs nog een symbolische waarde hebben. Door ons brede assortiment en de mogelijkheid tot maatwerk kun je je kunstplanten ook helemaal passend bij kleurpatronen van je organisatie kiezen.

4. Meer groen en evenveel ruimtes met hangplanten

Met ons assortiment aan hangplanten zorg je voor meer groen op kantoor zonder hier plaats aan te verliezen. Bovendien geven hangplanten een mooi ruimtelijk effect. Je kunt hangplanten overal ophangen. Aangezien onze kunstplanten geen onderhoud nodig hebben, kunnen ze aan hoge plafonds geplaatst worden, of in hoeken waar je moeilijk bij komt.

5. Een bos bloemen op de vergadertafel

Een bos bloemen zorgt altijd voor vrolijkheid en blijdschap. Niets ligt dan meer voor de hand om ook de vergadertafel en je eigen bureau, waar je toch een groot deel van het jaar zit, met een bos kunstbloemen of een kleine kunstplant aan te kleden.

6. Vul ongebruikte hoeken met groen (of andere kleuren)

De kunstplanten van Coolplant zijn uiterst geschikt om op ongebruikte oppervlaktes of in ongebruikte hoeken neer te zetten. Ze zorgen voor een betere sfeer en meer productiviteit. Met onze kunstplanten haal je dus alles uit je beschikbare kantoorruimte.

7. Gebruik kunstbomen voor grote ruimtes

De kunstbomen van Coolplant vergen nauwelijks onderhoud, krijgen geen dorre bladeren en zijn blijvend levensecht. Je hebt ze in allerlei maten. Met een grote kunstboom kun je direct maximaal effect bereiken in grotere ruimtes zoals een hal, bedrijfskantine of een binnentuin.

8. Kunst- en siergras

Als je kantoorruimte of bedrijf ruimtelijke borders of dividers nodig heeft, overweeg dan om deze met kunstgras aan te leggen. Je combineert dan functionaliteit en ruimtegebruik optimaal met de positieve en rustgevende uitstraling van levensecht uitziend kunstgras. Ons siergras staat trouwens ook mooi als toevoeging aan plantenbakken met planten of kunstbomen.

9. Vergeet de buitenkant niet

Het zou jammer zijn als alleen klanten en partners al je prachtige groen zien als ze het bedrijf binnenkomen. Daarom bieden wij ook unieke groene gevels aan. Maak indruk op langsrijdend of wandelend publiek met een prachtig en levensecht uitziende groene gevel.

10. Geen nepplanten, maar kunstplanten

Kunstplanten en -bomen zijn niet altijd nepplanten of -bomen. Een tot in alle perfectie nagebootste plant of boom is ware kunst. Maak je jouw werkruimte groener met onze kunstbeplanting, dan breng je ook ware kunst naar jouw werkruimte.

Ben je nieuwsgierig geworden of wil je projectbeplanting voor jouw bedrijf bespreken? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op.

Terug naar overzicht

Bekijk onze groene wanden!