Een groene school, een fijne leeromgeving

1 november 2022

Dat meer groen een positief effect op ons allen heeft, is al lang geen geheim meer. Je hebt misschien al wel eens zelf ondervonden dat je in een groene omgeving rustiger wordt en je beter voelt. Niet voor niets trekken mensen de natuur in om te ontspannen. Maar groen brengt niet alleen rust en ontspanning. Het is wetenschappelijk bewezen dat groen ook een positief effect heeft op je concentratievermogen en productiviteit. Daarom zou ook iedere school aan een groener interieur moeten werken.

De voordelen van meer groen op school

Meer groen op school werkt positief op zowel de leerkrachten als de leerlingen. De leerkrachten profiteren van een betere werksfeer en van de leerlingen, die door hun groene omgeving rustiger zijn en zich langer kunnen concentreren. Meer groen op school door bijvoorbeeld interieurbeplanting en groene wanden is dus een must voor iedere school. Meer groen op school betekent:

  • Een verhoogd concentratievermogen bij de leerlingen
  • Een betere werksfeer voor de leerkrachten
  • Een rustgevende werking op zowel leerlingen als leerkrachten
  • Minder negatief gedrag en minder agressiviteit

Hygiënisch en veilig: onze kunstplanten

Onderhoud en hygiëne worden vaak als nadeel gezien van meer groen binnen een bedrijf of school. Met de kunstplanten van Coolplant vallen deze nadelen echter weg, zonder afbreuk te doen aan de positieve effecten van meer groen. De kunstplanten van Coolplant lijken namelijk net echt. Ze worden helemaal handmatig gemaakt en zijn daarom allemaal unieke kunstwerken. Ze trekken geen ongedierte aan, zijn vrijwel onderhoudsvrij en kunnen overal geplaatst worden. Denk aan een donkere hoek of in de tocht. Anders dan echte planten hebben onze kunstplanten hier geen last van en blijven jarenlang mooi. We kunnen onze groene wanden met kunstplanten ook gecertificeerd brandveilig leveren. Er is dus niets meer wat je tegenhoudt om je school groener te maken.

Geluiddempende groene wanden

Onze groene wanden brengen niet alleen innerlijke rust, maar maken je school ook in de letterlijke en akoestische zin rustiger. Onze groene wanden hebben namelijk een geluiddempende werking. Dit verbetert de akoestiek en heeft ook het voordeel dat ze als scheidingswand gebruikt kunnen worden. De scheidingswanden kunnen voor aparte vergaderruimtes zorgen met voldoende privacy voor vertrouwelijke gesprekken.

Duurzame kunstplanten

Juist in een school is duurzaamheid en verantwoordelijk omgaan met onze planeet heel erg belangrijk. Misschien is dit wel het belangrijkste dat wij aan toekomstige generaties willen meegeven. Het feit dat wij kunstplanten maken, wil dan ook niet zeggen dat wij niet van de echte natuur houden. Duurzaamheid is een topprioriteit bij Coolplant. Kunstplanten en bomen die niet meer gebruikt worden of aan vervanging toe zijn, nemen wij graag weer terug om ze te recycleren en er een nieuw kunstwerk van te maken. Ook doneren wij een deel van onze winst aan Trees for All, een vereniging zonder winstoogmerk die dankzij deze donaties echte bomen in de hele wereld planten.

Helemaal op maat gemaakt voor jouw school

Er bestaan eigenlijk geen echte planten, bloemen of bomen die wij niet waarheidsgetrouw kunnen maken. Wij hebben al veel projecten voor meer groen in bedrijven, zorginstellingen of horecazaken succesvol uitgevoerd. Ben je nieuwsgierig naar de mogelijkheden die onze ervaren projectontwikkelaars voor jouw school zien? Neem dan gerust en geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen je graag verder met het bepalen van de juiste uitkomst voor jouw school, helemaal volgens jouw wensen en budget.

Terug naar overzicht

Bekijk onze groene wanden!