Een groene wand voor buiten met weinig onderhoud

De CoolPlantWall® is dé groene wand voor binnen én buiten. De groene gevel is opgebouwd uit losse panelen van 90 cm x 90 cm, op een stevig metalen raster, UV- en weersbestendig en brandvertragend. Door de verschillende A-, B- en C-panelen ontstaan er geen herhalende patronen. Daarnaast kan de groene gevel nog verder aangepast en op maat gemaakt worden voor elke buitenruimte. De CoolPlantWall® is gemaakt om weer en wind te kunnen doorstaan en vele jaren mooi te blijven zonder veel onderhoud. 

Gevelreclame Gardens Beyond Imagination

Showroom Coolplant

Appartementen complex

Schoolplein Sint Adelbertusschool Alkmaar

De CoolPlantWall® op een schoolplein

The making of...

De 90 x 90 cm panelen van de CoolPlantWall® worden aan de muur bevestigd met vier meegeleverde beugels. De beugels, tevens afstandhouders, worden tegen de bestaande muur of wand geschroefd. Het metalen raster van het paneel valt in de beugels waarna deze met een ring worden vastgedraaid. De montage is eenvoudig evenals de demontage. 

Veel gestelde vragen over de CoolPlantWall®

Hieronder vind je de antwoorden op de meest gestelde vragen over onze CoolPlantWall®. Zit jouw vraag en/of antwoord er niet bij, neem dan gerust contact met ons op!

 • Waar is de groene gevel van gemaakt?

  Onze groene gevel is opgebouwd uit losse panelen van 90 cm x 90 cm, op een stevig metalen raster. Elk paneel is opgebouwd uit 15 verschillende soorten kunstplanten, in totaal 88 planten per paneel. De sterkte gegalvaniseerde rasters zijn voorzien van een zwarte poedercoating. Deze groene gevel is gemaakt om weer en wind te kunnen doorstaan en vele jaren mooi te blijven zonder veel onderhoud.

 • Hoe wordt de groene gevel bevestigd?

  Elk paneel wordt met behulp van vier (meegeleverde) bevestigingsbeugels tegen de achterliggende wand gemonteerd. De beugels worden vastgezet met een schroef. Het raster valt in de beugels en wordt vastgedraaid met een ring op elke beugel. De panelen bevestig je gemakkelijk zelf of je laat het doen door onze uitvoerders.

 • Wat kost een groene gevel?

  De kosten voor een groene gevel variëren per project, afhankelijk van de afmetingen, de ondergrond en de werkhoogte. De prijs voor een lospaneel van 90 x 90 cm is 283,- euro excl btw (ca 350,- per m2). De panelen zijn dirct te bestellen in de webshop. Voor het maken van een complete groene gevel met CoolPlantWall® rekenen wij ± 400,- euro excl btw inclusief materialen en montage. De exacte prijs is afhankelijk van een verschillende factoren, neem hiervoor contact met ons op!

 • Kan de groene gevel zowel buiten als binnen?

  Ja, hetzelfde systeem is geschikt voor binnen en voor buiten. De kunstplanten zijn UV-werend en brandvertragend, wel zo veilig voor de binnenomgeving. Door de stevige montage en het gegalvaniseerde raster zijn de panelen ook geschikt voor buitentoepassingen

 • Kan ik de groene gevel panelen ook zelf monteren?

  Als je een beetje handig bent kun je deze wandpanelen ook zelf monteren. In de webshop vind je het kant- en klare systeem. Dit bevat een doos met drie panelen van elk 90 x 90 cm, inclusief alle bevestigingsmaterialen.

  De panelen kunnen ingekort worden door het metalen raster op de gewenste plek door te knippen. Hiervoor gebruik je een betonschaar of slijpschijf. 

  Bestel de panelen in de webshop >>

 • Kan ik de groene gevel ergens in het echt zien?

  Uiteraard ben je van harte welkom in onze showroom om een groene gevel én een groene wand gemaakt van ons CoolPlantWall® systeem te bewonderen. Neem voor het maken van een afspraak contact met ons op zodat er zeker iemand aanwezig is die informatie kan geven en mee kan denken met het project.

  Daarnaast hebben we op verschillende plaatsen in het land projecten gerealiseerd waar de CoolPlantWall® te bekijken is. Dit spreken we altijd even af met de betreffende opdrachtgever. 

  Neem contact op voor een bezoek aan de showroom of een project op locatie!

De CoolPlantWall® OUTDOOR groene gevel

De CoolPlantWall® OUTDOOR is onze groene gevel. De OUTDOOR is opgebouwd uit losse panelen van 90 cm x 90 cm, op een stevig metalen raster, UV- en weersbestendig en brandvertragend. Door de verschillende A-, B- en C-panelen ontstaan er geen herhalende patronen. Daarnaast kan de wand nog verder aangepast en op maat gemaakt worden voor elke buitenruimte.
 
Elk paneel is opgebouwd uit 15 verschillende soorten kunstplanten, in totaal 88 planten per paneel. De sterkte gegalvaniseerde rasters zijn voorzien van een zwarte poedercoating en worden op vier punten met schroeven en meegeleverde beugels op de muur bevestigd.
 
Deze groene gevel is gemaakt om weer en wind te kunnen doorstaan en vele jaren mooi te blijven zonder veel onderhoud. Stof en vuil spoelt in principe door wind en regen weg, waar nodig kunnen de planten met een lage drukspuit worden schoongespoten. Afhankelijk van de hoeveelheid blootstelling aan zonlicht en hoge temperaturen, kan na een aantal jaren verkleuring optreden. Tevens is het raadzaam elke vijf jaar de bevestigingspunten te inspecteren en daar waar nodig onderhoud te plegen.
 

Wat kost een groene gevel?

De kosten voor een groene gevel variëren per project, afhankelijk van de afmetingen, de ondergrond en de werkhoogte. De prijs voor een lospaneel van 90 x 90 cm is 283,50 euro excl btw (ca 300 per m2). De panelen zijn dirct te bestellen in de webshop. Voor het maken van een complete gevel/wand rekenen wij ± 400 euro per m2 excl btw inclusief materialen en montage. De exacte prijs is afhankelijk van een verschillende factoren, vraag hiervoor een offete aan!

Als je een beetje handig bent kun je deze wandpanelen ook zelf monteren. In de webshop vind je het kant- en klare systeem deze bevat een doos met drie panelen van elk 90 x 90 cm, inclusief alle bevestigingsmaterialen.
 

Duurzaamheid

Alle groene gevels van Coolplant zijn duurzaam geproduceerd en volledig recyclebaar. En zoals al onze producten mogen ook deze kunstplanten weer bij ons ingeleverd worden, mocht je er ooit afstand van willen doen. Wij zorgen er dan voor dat de materialen hergebruikt kunnen worden.
 

De voordelen van een groene gevel

De belangrijkste voordelen van deze groene gevel zijn:
- Realistisch en blijvend mooi
- Vrijwel geen onderhoud
- Geen onderhoudskosten
- Geen bewateringssystemen 
- Lagere kosten dan echte beplanting
 

Brochures en specificaties

Download hieronder de brochure met informatie over en specificaties van de groene gevel CoolPlantWall Outdoor: 

- Brochure CoolPlantWall OUTDOOR
- Artikel vakblad ArchitectenPunt
 

Vraag een offerte aan voor een groene gevel

Bel of mail ons gerust en we nemen samen de mogelijkheden door zodat we een passende offerte kunnen maken!

Bekijk ook onze andere groene wanden!

Kunstbeplanting met expertise

Projectmatige kunstbeplanting is meer dan alleen maar handel. Een professionele aanpak vergt kennis van onder andere brandvertraging, akoestiek, duurzaamheid en montage. Door onze achtergrond in de ingenieurswereld is deze kennis en ervaring ruimschoots aanwezig!