Groene wand van kunstplanten

De levensechte kunstplanten van Coolplant zijn ideaal in vrijwel elk project. Van groene gevels en wanden, tot intereurbeplanting en grote kunstbomen, wij maken elke ruimte groen!

Kunstplanten vergen nauwelijks onderhoud en staan garant voor jarenlang plezier. Op veel plaatsen is echte beplanting moeilijk (mooi) te houden en vergt veel onderhoud. Met de nieuwe generatie kunstplanten en -bomen van Coolplant maken we elke omgeving blijvend en duurzaam groen.

Direct een offerte aanvragen

Offerte aanvragen
Groene Wand Custom en moswand

Een groene wand bouwen

Op dit filmpe is te zien hoe wij een Groene Wand Custom en een moswand bouwen. De maatwerk groene wanden worden plantje voor plantje opgebouwd met de mooiste kunst hang- en insteekplanten. Het is een creatief proces waarbij we altijd kijken wat het beste past op deze specifieke plek. Unieke kunststukjes dus!

Kunstbeplanting met expertise

Projectmatige kunstbeplanting is meer dan alleen maar handel. Een professionele aanpak vergt kennis van onder andere brandvertraging, akoestiek, duurzaamheid en montage. Door onze achtergrond in de ingenieurswereld is deze kennis en ervaring ruimschoots aanwezig!

Groene wanden

Groene wand, plantenwand, groene gevel

Een wand vol planten geeft een heerlijk fris buitengevoel. Met de zogenaamde plantenwanden haal je de natuur pas echt in huis. Er zijn verschillende mogelijkheden en manieren om een groene kunstwand te maken. Je kunt een hele wand voorzien van kunstplanten of alleen strook of paneel. Een selectie kunstplanten binnen een houten kader vormt een sierlijk groen schilderij.

Door te kiezen voor bepaalde kunstplanten en/of kunstmos creëer je met een groene wand een bepaalde sfeer. Wil je een jungle-achtige sfeer, een minimalistische sfeer, of meer Urban Park? Met de hang- en insteek kunstplanten van Coolplant maak je de mooiste groene wanden.

Wij hebben een aantal standaard groene wandmatjes waarmee je zelf een basiswand kunt maken van planten of mos. Wil je echter meer, vraag dan een offerte op voor een maatwerk groene wand.

Groene wand buiten

Een van onze kunst groene wanden is speciaal gemaakt voor buiten. Deze groene wand, die geleverd wordt in panelen op een handig bevestigingssysteem, kan tegen weer en wind! De weersbestendigheid van onze Groene Wand Outdoor is uniek te noemen. De grondstoffen van alle onderdelen zijn voorzien van UV-bestendige en brandvertragende componenten, waardoor deze groene wand ook buiten jarenlang mooi blijft. Natuurlijk kun je deze kunst groene wand ook binnen toepassen.

Upgrade je tuin, patio, binnenterrein of hele gevel met onze groene wandpanelen voor buiten. Je kunt een hele muur of schutting bekleden, maar losse panelen kan natuurlijk ook. 

Groene wanden zakelijk

In steeds meer kantoren, winkels, horeca of openbare ruimten zie groene wanden. Vaker dan je denkt is zo'n groene scheidingswand gemaakt van kunstplanten. Kunst groene wanden zijn ideaal voor de werkomgeving. Groene wanden van kunstplanten of kunstmos zijn blijvend mooi en vergen nauwelijks onderhoud, terwijl het positieve effect ervan op de omgeving even groot is als met echte planten.

Maak je werkomgeving natuurlijk groen met de kunst groene wanden van coolplant! Op projectbasis verzorgen wij de complete levering en montage van groene wanden.

Moswanden

Een moswand of mospanelen werden tot nu toe vooral zakelijk toegepast. Hiervoor werd vaak levend of geprepareerd mos gebruikt. Echt mos heeft echter geen lange levensduur en ziet er al snel niet mooi meer uit. Toegegeven: tot nu toe was kunstmos niet realistisch genoeg als alternatief voor echt mos. Met het nieuwe kunstmos van coolplant is dat echter veranderd!

Coolplant levert zeer realistisch kunstmos dat jarenlang mooi blijft. Dit mos is ook nog eens brandvertragend geproduceerd waardoor het ook in publiek toegankelijke ruimten zonder verdere behandeling kan worden toegepast.

Groene wanden en akoestiek

Een groene wand verbetert de akoestiek van een ruimte. Dit is gedeeltelijk waar. Planten, of dit nu kunstplanten of echte planten zijn, absorberen vrij weinig geluid. Hiervoor zijn specifieke geluidabsorberende materialen nodig. Voor de zakelijke markt levert coolplant combinaties van absorberende materialen en groene wanden die écht bijdrage aan de gewenste akoestiek. Kijk voor meer informatie over akoestiek en groene wanden op onze projectpagina.

Van idee tot ontwerp, van levering tot uitvoering

De juiste planten op de juiste plek, dat is wat elke ruimte vraagt, afhankelijk van de sfeer die je wilt creëren. Of dat nu binnen of buiten is, iemand zal er over na moeten denken. Heb je al een ontwerp en weet je precies welke planten je nodig hebt? Prima natuurlijk! Dan leveren wij gewoon jouw wensenlijst bij je af. Vind je het fijn als we toch nog even meedenken? Dan doen we dat met alle liefde.