Een groene wand geeft bewezen meer rust

De levensechte kunstplanten van Coolplant zijn ideaal in vrijwel elk project. Van groene gevels en wanden, tot kunstplanten voor de horeca of je kantoor, kleine planten of grote kunstbomen, wij maken elke ruimte groen!

Kunstplanten vergen nauwelijks onderhoud en staan garant voor jarenlang plezier. Op veel plaatsen is echte beplanting moeilijk (mooi) te houden en vergt veel onderhoud. Met de nieuwe generatie kunstplanten en -bomen van Coolplant maken we elke omgeving blijvend en duurzaam groen.

Groene Wand Custom en moswand

Een groene wand bouwen

Op dit filmpe is te zien hoe wij een Groene Wand Custom en een moswand bouwen. De maatwerk groene wanden worden plantje voor plantje opgebouwd met de mooiste kunst hang- en insteekplanten. Het is een creatief proces waarbij we altijd kijken wat het beste past op deze specifieke plek. Unieke kunststukjes dus!

Veel gestelde vragen over groene wanden

Hieronder vind je de antwoorden op de meest gestelde vragen over onze maatwerk groene wanden. Zit jouw vraag en/of antwoord er niet bij, neem dan gerust contact met ons op!

 • Waar is een groene wand van gemaakt?

  Onze groene wanden zijngemaakt van kunstplanten. We kennen grofweg drie verschillende types met elk hun eigen opbouw: de goedkopere kunststof matten met een beperkt aantal verschillende kunstplantjes, de sterke metalen rasters met veel verschillende en duurzamere kunstplanten en de maatwerk wanden die we plantje voor plantje opbouwen met de mooiste zijden kunstplanten.

 • Hoe wordt een groene wand bevestigd?

  Voor de meeste groene wanden is een houten achtergrond nodig om de panelen of losse kunstplanten op te bevestigen. We kunnen direct op een bestaande houten wand/plaat werken. Als er nog geen hout zit, dan monteren wij eerst zelf een houten plaat. Dit kan tegen vrijwel elke mogelijke bestaande wand. Het mooiste resultaat behalen we als deze houten achtergrond een mat donkeren kleur heeft (bijv. met matzwarte muurverf).

  De kunststof matten of de losse kunst hangplanten bevestigen wij vervolgens met een tacker tegen de houten beplating. De panelen worden met beugels tegen de bestaande wand of gevel geschroeft. Dit kan tegen vrijwel elke bestaande constructie.

 • Wat kost een groene wand?

  De kosten voor een groene wand variëren per type wand en per project, afhankelijk van de wensen, afmetingen, de ondergrond en de werkhoogte. Grofweg kunnen de volgende richtprijzen aangehouden worden, compleeet inclusief montage, exclusief btw:

  CoolPlantWall® IN/OUTDOOR ± € 400,- per m2
  Groene Wand BASIC ± € 250,- per m2
  Groene Wand CUSTOM ± € 500,- per m2
  Groene Wand MOS ± € 250,- per m2

   

   

   

   


  Neem contact met ons op voor een offerte voor jouw project!

 • Is een groene wand voor zowel binnen als buiten geschikt?

  Alle groene wanden zijn geschikt voor binnen, maar ze zijn niet allemaal geschikt voor buiten. Onze groene gevel is weersbestendig, UV-werend en brandvertragend. De basic en de moswanden kunnen ook buiten. De maatwerk groene wanden (custom) kunnen alleen binnen.

 • Zijn alle groene wanden brandvertragend?

  De CoolPlantWall® en de groene moswand zijn beide vanuit de fabriek brandvertragend. De groene wand 'custom' kunnen we maken met wel- of niet-brandvertragende kunstplanten. Bij een brandvertragende groene wand werken wij alleen met kunstplanten die in de fabriek reeds brandvertragend zijn gemaakt. De groene wand 'basic' is (op dit moment) niet brandvertragend.

 • Kan ik zelf een groene wand maken?

  Dat kan zeker. Het ene type wand is daar wel geschikter voor dan de andere. Onze basic groene wand en moswand zijn goed zelf te verwerken. Deze producten zijn ook los bij ons te koop via de webshop. Het maken van de groene wand 'custom' is een creatief proces dat behoorlijk wat ervaring vergt. Wat niet wil zeggen dat alleen wij dat zouden kunnen natuurlijk. Toch adviseren we om jouw unieke groene wand door een vakman te laten maken.

 • Kan ik ergens een groene wand in het echt zien?

  Uiteraard ben je van harte welkom in onze showroom om onze groene wanden te bewonderen. Neem voor het maken van een afspraak contact met ons op zodat er zeker iemand aanwezig is die informatie kan geven en mee kan denken met het project.

  Daarnaast hebben we op verschillende plaatsen in het land diverse groene wanden gerealiseerd waar deze te bekijken zijn. Dit spreken we altijd even af met de betreffende opdrachtgever. 

  Neem contact op voor een bezoek aan de showroom of een project op locatie!

Wat men zegt

Kunstbeplanting met expertise

Projectmatige kunstbeplanting is meer dan alleen maar handel. Een professionele aanpak vergt kennis van onder andere brandvertraging, akoestiek, duurzaamheid en montage. Door onze achtergrond in de ingenieurswereld is deze kennis en ervaring ruimschoots aanwezig!

Groene wanden

Een groene wand, plantenwand of groene gevel

Een wand vol planten geeft een heerlijk fris buitengevoel. Met de zogenaamde plantenwanden haal je de natuur pas echt in huis. Er zijn verschillende mogelijkheden en manieren om een groene kunstwand te maken. Je kunt een hele wand voorzien van kunstplanten of alleen strook of paneel. Een selectie kunstplanten binnen een houten kader vormt een sierlijk groen schilderij.

Door te kiezen voor bepaalde kunstplanten en/of kunstmos creëer je met een groene wand een bepaalde sfeer. Wil je een jungle-achtige sfeer, een minimalistische sfeer, of meer Urban Park? Met de hang- en insteek kunstplanten van Coolplant maak je de mooiste groene wanden.

Wij hebben een aantal standaard groene wandmatjes waarmee je zelf een basiswand kunt maken van planten of mos. Wil je echter meer, vraag dan een offerte op voor een maatwerk groene wand.

Groene wand buiten

Een van onze kunst groene wanden is speciaal gemaakt voor buiten. Deze groene gevel, die geleverd wordt in panelen op een handig bevestigingssysteem, kan tegen weer en wind! De weersbestendigheid van onze Groene Wand Outdoor is uniek te noemen. De grondstoffen van alle onderdelen zijn voorzien van UV-bestendige en brandvertragende componenten, waardoor deze groene wand ook buiten jarenlang mooi blijft. Natuurlijk kun je deze kunst groene wand ook binnen toepassen; kies bijvoorbeeld voor een groene wand op kantoor. Of upgrade je tuin, patio, binnenterrein of hele gevel met onze groene wandpanelen voor buiten. Je kunt een hele muur of schutting bekleden, maar losse panelen kan natuurlijk ook. 

Groene wand op kantoor

In steeds meer kantoren, winkels, horeca of openbare ruimten zie je groene wanden. Vaker dan je denkt is zo'n groene scheidingswand op kantoor gemaakt van kunstplanten. Kunst groene wanden zijn ideaal voor de werkomgeving. Groene wanden van kunstplanten of kunstmos zijn blijvend mooi en vergen nauwelijks onderhoud, terwijl het positieve effect ervan op de omgeving even groot is als met echte planten. Een groene wand op kantoor heeft een positief effect op de creativiteit en zorgt voor een significante stressverlaging. Op projectbasis verzorgen wij als kunstplanten groothandel de complete levering en montage van groene wanden.

Moswanden

Voor een groene wand op kantoor werd vaak een moswand of mospanelen gebruikt. Hiervoor werd vaak gebruik gemaakt van levend of geprepareerd mos. Echt mos heeft echter geen lange levensduur en ziet er al snel niet mooi meer uit. Toegegeven: tot nu toe was kunstmos niet realistisch genoeg als alternatief voor echt mos. Met het nieuwe kunstmos van coolplant is dat echter veranderd!

Coolplant levert zeer realistisch kunstmos dat jarenlang mooi blijft. Dit mos is ook nog eens brandvertragend geproduceerd waardoor het ook in publiek toegankelijke ruimten zonder verdere behandeling kan worden toegepast. 

Groene wanden en akoestiek

Een groene wand verbetert de akoestiek van een ruimte. Dit is gedeeltelijk waar. Planten, of dit nu kunstplanten of echte planten zijn, absorberen vrij weinig geluid. Hiervoor zijn specifieke geluidabsorberende materialen nodig. Voor de zakelijke markt levert coolplant combinaties van absorberende materialen en groene wanden die écht bijdrage aan de gewenste akoestiek. Kijk voor meer informatie over akoestiek en groene wanden op onze projectpagina.

Van idee tot ontwerp, van levering tot uitvoering

De juiste planten op de juiste plek, dat is wat elke ruimte vraagt, afhankelijk van de sfeer die je wilt creëren. Of dat nu binnen of buiten is, iemand zal er over na moeten denken. Heb je al een ontwerp en weet je precies welke planten je nodig hebt? Prima natuurlijk! Dan leveren wij gewoon jouw wensenlijst bij je af. Vind je het fijn als we toch nog even meedenken? Dan doen we dat met alle liefde.