Een moswand verbetert de akoestiek

De Groene Wand Mos wordt volledig op maat opgebouwd waarbij we gebruik maken van het mooiste kunstmos dat momenteel verkrijgbaar is. Zo is er bijvoorbeeld ook de mogelijkheid om een bedrijfslogo erin te verwerken.
Onze moswanden lenen zich uitstekend als afwerking voor onze geluidabsorberende wandoplossing. De zwarte toplaag van onze geluidabsorberende beplating is de perfecte ondergrond voor het kunstmos dat daardoor nog meer diepte krijgt. Maak je ruimte groen en verbeter meteen de akoestiek!

Restaurant Sardegna

Kunstmos en verlichting in kastjes

Woonwinkel Kapenga

MOSwand met geïntegreerd raam

Van Eijk Groep

Kunstmos in lijst

Entree Econvert

MOSwand met logo

Kantoor Deventer

Combinatie mos en planten

Kantoor Hoofddorp

MOSwand met geïntegreerde televisie

Gijba Autolease

Stijlvol UV-bestendig mos in daglicht

Hotel de Duif

The making of...

Eerst schroeven we houten platen tegen de bestaande wand (met slagpluggen). Hierop bevestigen we het kunstmos. Als laatste volgt de finishing touch door het afwerken van alle aansluitingen. Als je een logo wenst op de moswand, dan starten we met het uitzetten en aanbrengen van de bevestigingshouders voor het logo. Ook het logo kunnen we geheel verzorgen. 

Veel gestelde vragen over de MOSwanden

Hieronder vind je de antwoorden op de meest gestelde vragen over onze CoolPlantWall®. Zit jouw vraag en/of antwoord er niet bij, neem dan gerust contact met ons op!

 • Waar worden de moswanden van gemaakt?

  Onze moswand  is opgebouwd uit losse matten van 50 cm x 50 cm. De mosdeeltjes zijn gemonteerd op een flexibel kunststof raster. Wij hebben het mooiste kunstmos dat op dit moment verkrijgbaar is samen met onze fabriek ontwikkeld. Het mos is UV-werend en brandvertragend.

   

 • Hoe wordt de moswand bevestigd?

  De mosmatten kunnen eenvoudig met een tacker (nietpistool) tegen een houten achtergrond bevestigd worden. Indien er geen houten achtergrond is, zal er eerst een 9 of 12 mm houten plaat tegen de betreffende wand gemonteerd moeten worden.

  Het mooiste resultaat wordt behaald als de achterwand mat donker is. De matjes bevestig je gemakkelijk zelf of je laat het doen door onze uitvoerders.

 • Wat kost een moswand van kunstmos?

  De kosten voor een groene wand variëren per project, afhankelijk van de afmetingen, de ondergrond en de werkhoogte. De prijs voor de losse verkoop is 185,- euro excl btw per m2. De matjes zijn per m2 zijn dirct te bestellen in de webshop.

  Voor het maken van een complete moswand rekenen wij ± 250,- euro excl btw inclusief materialen en montage. De exacte prijs is enigszins afhankelijk van een verschillende factoren, neem contact op voor meer info!

 • Kan de moswand zowel buiten als binnen®?

  Ja, onze moswand kan zowel binnen als buiten. Het kunstmos is UV-werend en brandvertragend en dus ook geschikt voor buiten. Uiteraard zal door invloeden van het weer en zonlicht het kunstmos buiten wel sneller 'slijten'. 

 • Kan ik de moswand ook zelf monteren?

  Als je een beetje handig bent kun je de moswand ook zelf monteren. De matjes kunnen eenvoudig op maat gesneden worden met een stanleymes. Ze worden bevestigd met een tacker (nietpistool) tegen een houten achtergrond.

  Het mooiste resultaat wordt verkregen als je de achtergrond mat donker is. 

  Bestel de panelen in de webshop >>

 • Kunnen jullie ook een logo verzorgen?

  Ja, de moswand is uitermate geschikt in combinatie met een (bedrijfs)logo. Wij hebben een vaste partner waar we logo's in alle mogelijke maten en varianten laten maken. Wij monteren het logo dan direct als we de wand opbouwen. 

  Meestal maken we het logo van een dik wit acrylaat die we op afstandhouders tegen de muur bevestigen. Het logo zweeft daardoor vlak voor het mos. 

 • Kan ik de moswand ergens in het echt zien?

  Uiteraard ben je van harte welkom in onze showroom om een moswand te bewonderen. Neem voor het maken van een afspraak contact met ons op zodat er zeker iemand aanwezig is die informatie kan geven en mee kan denken met het project.

  Daarnaast hebben we op verschillende plaatsen in het land projecten gerealiseerd waar de moswand te bekijken is. Dit spreken we altijd even af met de betreffende opdrachtgever. 

  Neem contact op voor een bezoek aan de showroom of een project op locatie!

MOSwanden van Coolplant

De Groene Wand MOS wordt volledig op maat opgebouwd waarbij we gebruik maken van het mooiste kunstmos dat momenteel verkrijgbaar is. Het nieuwe kunstmos van Coolplant heeft een zeer hoge kwaliteit en voldoet aan de brandvertragende wettelijke eisen en past bij praktisch elk interieur.

Onze MOSwanden lenen zich uitstekend als afwerking voor onze geluidabsorberende wandoplossing. De zwarte toplaag van onze geluidabsorberende beplating is de perfecte ondergrond voor het kunstmos dat daardoor nog meer diepte krijgt.
 

Wat kost een MOSwand van kunstmos?

De kosten voor de MOSwand variëren per project, afhankelijk van de afmetingen, de ondergrond en de werkhoogte. Ter indicatie geven wij een 'vanaf prijs' van 250,- euro per m2, inclusief montage, exclusief btw.

Als je een beetje handig bent kun je deze mospanelen ook zelf monteren. In de webshop vind je het product als losse 'mosmatjes' per 1 m2 te bestellen.
 

Duurzaamheid

Alle groene wanden van Coolplant zijn duurzaam geproduceerd en volledig recyclebaar. En zoals al onze producten mag ook het kunstmos weer bij ons ingeleverd worden mocht je er ooit afstand van willen doen. Wij zorgen er dan voor dat de materialen hergebruikt kunnen worden.
 

De voordelen van een kunst groene wand

De belangrijkste voordelen van deze wand zijn:
- Realistisch en blijvend mooi
- Vrijwel geen onderhoud
- Geen onderhoudskosten
- Lagere kosten dan echt mos
 

Brochures en specificaties

Download hier BINNENKORT de brochure met informatie over en specificaties van onze MOSwanden 

- Brochure MOSwanden Coolplant
 

Vraag een offerte aan

Bestel dit product, bel of mail en we nemen samen de mogelijkheden door zodat we een passende offerte kunnen maken!

Bekijk ook onze andere groene wanden!

Kunstbeplanting met expertise

Projectmatige kunstbeplanting is meer dan alleen maar handel. Een professionele aanpak vergt kennis van onder andere brandvertraging, akoestiek, duurzaamheid en montage. Door onze achtergrond in de ingenieurswereld is deze kennis en ervaring ruimschoots aanwezig!