Een plantenwand verbetert het concentratievermogen

De levensechte kunstplanten van Coolplant zijn ideaal in vrijwel elk project. Van groene gevels en wanden, tot interieurbeplanting en grote kunstbomen, wij maken elke ruimte groen!

Kunstplanten vergen nauwelijks onderhoud en staan garant voor jarenlang plezier. Op veel plaatsen is echte beplanting moeilijk (mooi) te houden en vergt veel onderhoud. Met de nieuwe generatie kunstplanten en -bomen van Coolplant maken we elke omgeving blijvend en duurzaam groen.

Advies nodig over jouw ruimte(n)?

Neem contact op

Veel gestelde vragen over onze plantenwanden

Hieronder vind je de antwoorden op de meest gestelde vragen over onze maatwerk plantenwanden. Zit jouw vraag en/of antwoord er niet bij, neem dan gerust contact met ons op!

 • Waar is een groene wand van gemaakt?

  De groene wanden van Coolplant zijn gemaakt van kunstplanten. We kennen grofweg drie verschillende types met elk hun eigen opbouw: de goedkopere kunststof matten met een beperkt aantal verschillende kunstplantjes, de sterke metalen rasters met veel verschillende en duurzamere kunstplanten en de maatwerk wanden die we plantje voor plantje opbouwen met de mooiste zijden kunstplanten.

  Bij de vijf verschillende groene wanden die wij leveren staat precies omschreven waar deze van zijn gemaakt:

  1. CoolPlantWall OUTDOOR 
  2. CoolPlantWall INDOOR 
  3. Groene Wand BASIC
  4. Groene Wand CUSTOM
  5. Groene Wand MOS
 • Hoe wordt een groene wand bevestigd?

  Voor de meeste groene wanden is een houten achtergrond nodig om de panelen of losse kunstplanten op te bevestigen. We kunnen direct op een bestaande houten wand/plaat werken. Als er nog geen hout zit dan monteren wij eerst zelf een houten plaat. Dit kan tegen vrijwel elke mogelijke bestaande wand. Het mooiste resultaat behalen we als deze houten achtergrond een mat donkeren kleur heeft (bv met matzwart muurverf).

  De kunststof matten of de losse kunst hangplanten bevestigen wij vervolgens met een tacker tegen de houten beplating. 

  De CoolPlantWall® panelen worden met beugels tegen de bestaande wand of gevel geschroeft. Dit kan tegen vrijwel elke bestaande constructie.

 • Wat kost een groene wand?

  De kosten voor een groene wand variëren per tytpe wand en per project, afhankelijk van de wensen, afmetingen, de ondergrond en de werkhoogte. Grofweg kunnen de volgende richtprijzen aangehouden worden, compleeet inclusief montage, exclusief btw:

  CoolPlantWall® IN/OUTDOOR ± € 400,- per m2
  Groene Wand BASIC ± € 250,- per m2
  Groene Wand CUSTOM ± € 500,- per m2
  Groene Wand MOS ± € 250,- per m2

   

   

   

   


  Neem contact met ons op voor een offerte!

 • Kan een groene wand zowel binnen als buiten?

  Alle groene wanden kunnen natuurlijk binnen, maar ze zijn niet allemaal geschikt voor buiten. De CoolPlantWall® outdoor is dé groene wand voor buiten. Deze is weersbestendig, UV-werend en brandvertragend. De basic en de moswanden kunnen ook buiten. 

  De maatwerk groene wanden (custom) kunnenalleen binnen.

 • Zijn alle groene wanden brandvertragend?

  De CoolPlantWall® en de groene moswand zijn beide vanuit de fabriek brandvertragend. 

  De groene wand 'custom' kunnen we maken met wel- of niet-brandvertragende kunstplanten. Bij een brandvertragende groene wand werken wij alleen met kunstplanten die in de fabriek reeds brandvertragend zijn gemaakt. 

  De groene wand 'basic' is (op dit moment) niet brandvertragend.

 • Kan ik zelf een groene wand maken?

  Zelf een groen wand maken kan zeker. De ene type wand is daar wel geschikter voor dan de andere. De CoolPlantWall® de 'basic' en de moswand zijn goed zelf te verwerken. Deze producten zijn ook los bij ons te koop via de webshop.

  Het maken van de groene wand 'custom' is een creatief proces dat behoorlijk wat ervaring vergt. Wat niet wil zeggen dat alleen wij dat zouden kunnen natuurlijk. Toch adviseren we om jouw unieke groene wand door een vakman te laten maken.

 • Kan ik ergens een groene wand in het echt zien?

  Uiteraard ben je van harte welkom in onze showroom om onze groene wanden te bewonderen. Neem voor het maken van een afspraak contact met ons op zodat er zeker iemand aanwezig is die informatie kan geven en mee kan denken met het project.

  Daarnaast hebben we op verschillende plaatsen in het land diverse groene wanden gerealiseerd waar deze te bekijken zijn. Dit spreken we altijd even af met de betreffende opdrachtgever. 

  Neem contact op voor een bezoek aan de showroom of een project op locatie!

Kunstbeplanting met expertise

Projectmatige kunstbeplanting is meer dan alleen maar handel. Een professionele aanpak vergt kennis van onder andere brandvertraging, akoestiek, duurzaamheid en montage. Door onze achtergrond in de ingenieurswereld is deze kennis en ervaring ruimschoots aanwezig!

Een plantenwand voor diverse projecten

Wij verbazen ons nog regelmatig over het effect van een groene wand op de sfeer en de levenskwaliteit van een ruimte. Het heeft een betoverend positief effect op de rust en vriendelijkheid van elke plek, wat gunstig is voor het welzijn en concentratievermogen van het personeel. Een plantenwand is geschikt voor alle mogelijke soorten projecten, in allerlei maten en uitvoeringen. Van kleine mospanelen tot grote op maat gemaakte verticale plantenwanden, en van groene elementen in een kleine binnentuin tot het 'vergroenen' van complete gevels.
 

Discreet of met wauw-effect: een plantenwand is breed inzetbaar
 

Met een plantenwand kun je een enorm wauw-effect creëren, maar je kunt ook een wand maken die ongemerkt bijdraagt aan een aangename plek om te werken, te wachten, te zijn. Een (kunst)plantenwand is geschikt voor diverse ruimtes:

- Op binnenmuren in kantoorruimtes
- Als wandpanelen in de gang of bij de receptie van een kantoorgebouw
- Op buitengevels
- Rondom steunpilaren, zowel binnen als buiten

Dit zijn slechts enkele voorbeelden. Bekijk onze basistypes groene wanden en bedenk daarbij dat er nog veel meer mogelijk is. Vraag gerust vrijblijvend een offerte aan en ontdek wat wij voor jouw project kunnen betekenen.


Een plantenwand op kantoor


We lichten de plantenwand op kantoor er even uit, want een bedrijf is altijd gebaat bij een interieur dat bijdraagt aan de productiviteit van de mensen die er werken. Een plantenwand op kantoor zorgt op een eenvoudige en duurzame manier voor zo’n positieve upgrade. Planten, ongeacht of het echte planten of kunstplanten zijn, zorgen voor een omgeving waarin mensen meer hun best willen doen. Ook werkt een plantenwand stressverlagend en sfeerverhogend. Creëer een visueel aantrekkelijke omgeving die rust en welzijn bevordert en kies voor een plantenwand op kantoor.

 

Kies uit allerlei mogelijkheden voor de invulling van je plantenwand
 

Ook de invulling en uitvoering van je plantenwandop kantoor of elders in of om je bedrijf is oneindig groot. Van kunstgras en een moswand tot weelderige verticale tuinen met kleurige bloemen of tropische planten. Ook alle maten zijn qua oppervlakte of diepte mogelijk. Zo geeft een plantenwand met grote kleurige planten niet alleen een mooie muurbekleding, maar een daadwerkelijk driedimensionaal kunstwerk.
 

Interesse? Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken
 

Wij hebben jarenlange ervaring in het op maat produceren van plantenwanden. Al onze bomen en planten zien er 100% realistisch uit en worden volledig met de hand gemaakt. Kwaliteit staat bij ons voorop en ons creatieve en enthousiaste team zal al je wensen en eisen nauwkeurig met je bespreken om zo tot de ideale oplossing voor jouw ruimte te komen. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op om je project en de mogelijkheden te bespreken.

Van idee tot ontwerp, van levering tot uitvoering

De juiste planten op de juiste plek, dat is wat elke ruimte vraagt, afhankelijk van de sfeer die je wilt creëren. Of dat nu binnen of buiten is, iemand zal er over na moeten denken. Heb je al een ontwerp en weet je precies welke planten je nodig hebt? Prima natuurlijk! Dan leveren wij gewoon jouw wensenlijst bij je af. Vind je het fijn als we toch nog even meedenken? Dan doen we dat met alle liefde.