Groene wanden die klinken

Een groene werkomgeving geeft rust, verlaagd de bloeddruk en verhoogd de prestaties. Wat wil je nog meer? Nou, wat dacht je van de akoestiek verbeteren!

(Kunst)planten absorberen vrijwel geen geluid en helpen dus ook nauwelijks om de akoestiek te verbeteren. Daarom levert coolplant groene wanden en -panelen in combinatie met geluidabsorberende materialen. 

De geluidabsorberende constructie achter onze groene wanden of mospanelen zijn gemaakt van gerecyclede PET-flessen. Zo verbeteren we meer dan alleen het akoestisch klimaat.

akoestische eigenschappen

Geluidabsortpie

De geluidabsorptie van een materiaal wordt uitgedrukt in een absorptiecoefficient, of absorptiewaarde. Elk materiaal heeft per toonhoogte (frequentie) een specifieke absorptiewaarde. Coolplant heeft met basisconstructies voor elke situatie de juiste oplossing. 

De grafiek hiernaast toont de absortpiewaarden van de vier basisconstructies. De absorptie kan enigszins worden beïnvloed afhankelijk van het type mos en plantafwerking waarvoor wordt gekozen. 

Voorbeelden

Voor onze geluidabsorberende wanden en dividers werken wij met een speciale akoestische beplating die in de wand verwerkt wordt. Deze zwarte plaat van gerecycled materiaal geeft een mooie donkere ondergrond voor de bepalting en absorbeert het invallende geluid.

Met behulp van akoestische groene dividers kunnen (hindelrijke) geluiden ook nog eens onderbroken worden, zoals het geluid vanuit een spreekkamer richting de wachtkamer. 

akoestische groene wanden

Mos- of plantenwand met geluidabsorptie

Maak je werkomgeving groen en verbeter tegelijkertijd de akoestiek! Akoestische groene wanden van coolplant combineren oog en oor voor een optimaal werkklimaat.

Meten is weten

De akoestiek van een ruimte kan gemeten worden. Of in een nog niet bestaande situatie worden berekend. Om het perfecte eindresultaat te bereiken is het in complexe situaties soms nodig deze metingen of berekeningen te laten uitvoeren door een akoestisch adviesbureau. Dit bureau kan vervolgens precies bepalen hoelveel materiaal aangebracht moet worden en op welke plek. 

Coolplant verricht zelf geen akoestisch onderzoek, maar werkt hiervoor samen met gespecialiseerde bureaus zoals Het GeluidBuro.

Kunstbeplanting met expertise

Projectmatige kunstbeplanting is meer dan alleen maar handel. Een professionele aanpak vergt kennis van onder andere brandvertraging, akoestiek, duurzaamheid en montage. Door onze achtergrond in de ingenieurswereld is deze kennis en ervaring ruimschoots aanwezig!