We have forgotten how to be good guests, how to walk lightly on the earth as its other creatures do.
- Barbara Ward

het móet en het kán

Duurzame kunstplanten

Aan verse bloemen op tafel gaat een heel productie- en transportproces vooraf met een forse footprint voor één á twee weken plezier. Het kweken van een bos bloemen kost alleen al 65 liter water en dan volgt gekoeld transport over soms wel duizenden kilometers. Het maken van een boeket kunstbloemen is uiteraard ook een heel proces, maar daar staat een hele lange tijd genieten tegenover. 

De producten van coolplant worden zoveel mogelijk met natuurlijke materialen zoals hout, papier en zijde vervaardigd. Plastic onderdelen bestaan steeds meer uit gerecycled materiaal en de producten zijn volledig recyclebaar. Samen met onze toeleveranciers werken we continu aan de verduurzaming van onze producten en processen.

Wist je dat je alle planten van coolplant weer bij ons kunt inleveren zodat wij de verschillende onderdelen weer kunnen hergebruiken?

Lease je groene gevel

Neem contact met ons op om te kijken of jouw groene gevel in aanmerking komt voor een leaseconstructie. Hiermee blijft Coolplant eigenaar van het groen waardoor wij deze weer kunnen hergebruiken. En jouw groene gevel wordt netjes onderhouden en vernieuwd als het daar tijd voor is.

Trees for All

Voor elke kunstplant die bij ons gekocht wordt, gaat een gedeelte van de opbrengst naar echte bomen. Hiervoor zijn wij partner geworden van Trees for All.

Jaarlijks verdwijnen er netto 10 miljard bomen. De gevolgen hiervan voor mensen, dieren en het klimaat zijn rampzalig.

Bij coolplant beseffen we ons terdege dat we de wereld niet groener en leefbaarder kunnen maken met alleen duurzaam geproduceerde kunstplanten. Daarom geven wij met liefde een deel van onze opbrengst aan het planten van échte bomen en zijn wij een partnerschap aangegaan met Trees for All.

Trees for All plant bomen, beschermt en herstelt bestaande bossen en maakt mensen bewust van het belang van bomen. Dichtbij huis, maar ook verder weg met duurzame bosprojecten in ontwikkelingslanden. 

Alle afnemers van coolplant dragen zo ook bij aan het planten van nieuwe bomen!

Bezoek (en steun!) Trees for All

We love the planet

Kunstof producten leveren én zeggen dat je van de wereld houdt...? Dat klinkt tegenstrijdig, maar als kunstplanten groothandel doen we het echt beide! Een groot deel van onze producten is volledig recyclebaar en de ontwikkelingen op dat gebied gaan door. Daarnaast geven wij, als partner van Trees for All, met liefde een deel van onze opbrengst aan het planten van echte bomen.

En wist u dat alle kunstplanten van coolplant gratis bij ons kunnen worden ingeleverd? Wij zorgen er dan voor dat alle onderdelen netjes worden hergebruikt en niet in het milieu terechtkomen. 

Lees over onze visie over duurzaamheid, hergebruik en het leefbaar houden van onze planeet.

we leave a green footprint

Kunstbeplanting met expertise

Projectmatige kunstbeplanting is meer dan alleen maar handel. Een professionele aanpak vergt kennis van onder andere brandvertraging, akoestiek, duurzaamheid en montage. Door onze achtergrond in de ingenieurswereld is deze kennis en ervaring ruimschoots aanwezig!