Zo worden onze groene wanden gemaakt

Nadat je besloten hebt dat je graag een groene wand van ons wilt, neem je contact met ons op. We bespreken samen met jou je ideeën en geven je advies op maat. Wanneer je vervolgens onze offerte hebt goedgekeurd, bekijken we welke planten bij jouw gewenste wand passen. We maken een afspraak om de wand te komen plaatsen en nemen dan een uitgebreid assortiment aan planten mee. Op deze manier kunnen we ter plekke de juiste creatieve keuzes maken, waarbij we rekening houden met praktische zaken als lichtinval en de indeling van de ruimte.

Door wie worden de wanden gemaakt?

Omdat het maken van een custom groene wand een artistiek proces is, maken en plaatsen Rinze en Lennard deze zelf. Elke groene wand is een uniek kunstwerk van hoogwaardige materialen, dat met zorg gemaakt is. Coolplant levert daarnaast als een van de weinigen ook buitenwanden, die geschikt zijn voor alle weersomstandigheden. Deze buitenwanden kun je door ons laten plaatsen, maar ze zijn ook eenvoudig zelf te monteren.

Van offerteaanvraag tot eindproduct

Welke stappen worden er allemaal genomen bij de totstandkoming van het product? Van offerteaanvraag tot eindproduct is dit als volgt:

1. Oriëntatie

Jij wilt een ruimte die rust uitstraalt, een goede akoestiek heeft en het beste uit jezelf en je werknemers of collega’s haalt. Daarom gaat je interesse uit naar een praktische, maar tevens mooie oplossing om je (werk)omgeving te vergroenen. Een groene wand lijkt je prachtig en na het zien van onze website ben je enthousiast over onze visie en aanpak, maar hoe gaat een en ander verder in zijn werk? Hoe komt die groene wand uiteindelijk bij jou terecht?

2. Ideeën bespreken

Nadat je contact met ons op hebt opgenomen, geven we je graag een advies op maat voor jouw project. De juiste planten op de juiste plek, dat is wat elke ruimte vraagt, afhankelijk van de sfeer die je wilt creëren. We horen wat je eigen ideeën zijn en denken graag met je mee over het vergroenen van jouw ruimte. Tijdens dit gesprek overleggen we wat je precies mooi vindt, hoeveel vierkante meter je groener wilt maken, hoe de ruimte eruit ziet en wat je budget is. Onze groene wanden kunnen volledig op maat gemaakt worden.

Wij maken voor jou een offerte, die je niet alleen helder en overzichtelijk een prijsindicatie geeft, maar die visueel datzelfde overzicht geeft. Door het gebruik van duidelijke beelden, gemaakt op basis van ons gesprek, weet jij op alle vlakken meteen waar je aan toe bent.

Heb je al een ontwerp en weet je precies welke planten je nodig hebt? Dat is natuurlijk prima.. Dan leveren wij gewoon jouw wensenlijst bij je af. Vind je het fijn als we toch nog even meedenken? Dan doen we dat met alle liefde. 

3. Uitvoering

Nadat jij je goedkeuring hebt gegeven, gaan we voor je aan de slag. We bekijken welke planten we gebruiken en of we alles op voorraad hebben. We maken een uitgebreide voorselectie van planten die bij jouw wand zouden kunnen passen en die passen bij de look-and-feel die jij graag wilt. 

Met deze informatie op zak maken we met jou een afspraak. We laden onze bus vol met veel teveel spullen, zodat er de vrijheid blijft om op locatie de juiste keuzes te maken. Vaak start op dat moment een creatief proces en ontstaan er prachtige ideeën, die je op papier niet had kunnen bedenken. 

De wand wordt ter plekke gemaakt, rekening houdend met belangrijke zaken als lichtinval, waar de deuren zitten en hoe de plattegrond van de ruimte is. Aangezien elke situatie en elke ruimte anders is, zijn al onze wanden dat ook: bij Coolplant maken we elke dag iets nieuws.

Door wie worden de wanden gemaakt?

Het maken van custom groene wanden doe je niet zomaar even. Omdat het maken van elke nieuwe wand echt een uniek proces is, doen Lennard en Rinze dit helemaal zelf, eventueel ondersteund door een collega. Gewapend met de mooiste producten en een fikse dosis creativiteit (Lennard en Rinze zijn beiden muzikanten), maken zij de mooiste wanden. Groene wanden zijn voor hen niet zomaar een muur met wat planten, maar een abstract kunstwerk, dat ontstaat door een intensief, creatief proces. Als Rinze en Lennard het pand verlaten, heb jij een prachtig kunststuk aan de muur, dat ook nog eens onderhoudsvriendelijk is.

Coolplant verzorgt niet alleen groene wanden voor binnen, maar levert ook buitenwanden. Er zijn maar weinig bedrijven die gevels met kunstgroen aanbieden, maar gelukkig ben je bij ons ook voor een groene gevel aan het goede adres. Doordat de gebruikte kunstplanten wisselende weersomstandigheden aan moeten kunnen, zijn de mogelijkheden wat beperkter dan bij een binnenwand, maar uiteraard worden ook deze panelen met dezelfde zorg en aandacht geplaatst. Of je monteert deze zelf, want dat gaat vrij eenvoudig! 

"Live zijn de groene wanden nog een stuk mooier"

De voordelen van onze groene wanden

Dat planten een positief effect hebben op de mens, dat is tegenwoordig algemeen bekend. Niet voor niets zie je steeds vaker planten in ruimtes waar veel mensen samenkomen, zoals kantoren en scholen. Een groene omgeving geeft rust, waardoor creativiteit en productiviteit makkelijker hun weg kunnen vinden en je het beste uit jezelf kunt halen. Hoewel de planten van Coolplant van kunststof zijn, is het effect op de mens hetzelfde als bij echte planten.

Duurzaamheid en oog voor het milieu

Dan blijft de vraag over hoe je je kunt verantwoorden dat je een bedrijf bent dat het milieu en de betrokkenheid bij onze planeet hoog in het vaandel heeft staan, terwijl je belangrijkste product van plastic is? Allereerst maken wij gebruik van planten die zo veel mogelijk gemaakt zijn van hergebruikte materialen. Deze basis zorgt ervoor dat de planten eenvoudig te recyclen zijn. Daarnaast kun je de door ons gebruikte planten weer gratis inleveren, zodat we de plant of onderdelen hiervan kunnen hergebruiken.

Als laatste vinden wij het belangrijk om ook op een andere, directe manier bij te dragen aan het welzijn van onze planeet. Voor elke plant die bij ons gekocht wordt, doneren wij een bedrag aan Trees For All, een organisatie die bomen plant in Nederland en het buitenland. Als klant van Coolplant kun je dus oprecht zeggen dat je met je keuze niet alleen kiest voor gemak, maar ook voor het verbeteren van de wereld om ons heen.

Onderhoudsarm

Qua onderhoud zit je ook goed bij een groene wand van kunstplanten. De planten gaan langer mee dan echte planten en hebben uiteraard geen water, kunstmest of zonlicht nodig. Je hoeft geen prijzige irrigatiesystemen aan te leggen en planten vervangen is ook niet aan de orde. Eenmaal geïnstalleerd, heb je geen omkijken meer naar je planten. 

Brandveiligheid

Brandgevaar bestaat in elke situatie en op sommige plekken zijn de risico’s nog groter. Denk bijvoorbeeld aan een café of restaurant of ter plaatse van vluchtroutes. Speciaal voor de locaties waar je geen risico mag of wilt nemen, hebben wij een uitgebreide collectie brandvertragende kunstplanten Deze zijn getest en worden met een testcertificaat geleverd. Door te kiezen voor brandvertragende kunstplanten, draagt Coolplant bij aan de veiligheid van de ruimte.

Ideale akoestiek

Ook zijn de groene wanden bij uitstek geschikt om de akoestiek in een ruimte te beïnvloeden. Door gebruik te maken van geluidsabsorberende materialen als ondergrond voor de kunstplanten, kunnen geluiden gedempt of onderbroken worden. Hiervoor werkt Coolplant samen met een gespecialiseerd bureau, zodat we samen kunnen zoeken naar de ideale akoestiek voor de omgeving.

Wat kan Coolplant voor jou betekenen?

Groene wanden

Onze groene wanden zijn gemaakt van levensechte kunstplanten en maken elke ruimte rustgevend en groen. Ze zijn er in drie verschillende soorten opbouw: kunststof matten met een beperkt aantal kunstplanten, metalen rasters met een groot aantal verschillende kunstplanten en wanden die op maat gemaakt worden. Verrijk bijvoorbeeld jouw vergaderruimte met een rustgevend groene binnenwand. 

Groene gevels

Coolplant kan niet alleen je binnenwanden, maar ook je gevels vergroenen. Onze groene gevels zijn dan ook volledig geschikt voor buiten. Ze zijn namelijk brandvertragend, uv- en weerbestendig én onderhoudsarm. Dus weer of geen weer, jouw groene gevels blijven mooi. 

Moswanden

Of kies voor een moswand van hoogkwalitatieve kunstmos. Deze wand wordt op maat gemaakt en kan een dubbele functie dienen: het vergroenen van je omgeving en het verbeteren van de akoestiek. Het kunstmos kan namelijk heel goed geplaatst worden over onze geluidsabsorberende beplating. Als finishing touch kunnen wij ook je bedrijfslogo op de moswand plaatsen. 

Interieurbeplanting

Bij Coolplant ben je ook aan het juiste adres voor interieurbeplanting. Decoreer je binnenruimte met onze duurzaam gemaakte kunstplanten en kunstbomen en creëer een prettige leef- en werkomgeving. Want wist je dat interieurbeplanting het concentratievermogen verhoogt en voor meer rust zorgt?

Wat men zegt...