Groene wanden met weinig onderhoud

De Kunst Groene Wand BASIC is dé eenvoudige groene wand voor binnen. De BASIC is opgebouwd uit losse matten van 100 cm x 100 cm, op een kunststofraster, UV- en brandvertragend. Door de verschillende A-, B- en C-panelen ontstaan er geen herhalende patronen. De BASIC is gemaakt om op een eenvoudige en goedkope wijze een groene wand te maken en vele jaren mooi te blijven zonder veel onderhoud. 

GGZ Rijnmond

Exact Go Software

Receptie MBO Terra

Kantoor Campus TU Delft

Receptie MBO Terra

The making of...

De 100 x 100 cm matten van de Groene Wand BASIC worden aan de wand bevestigd met een nietpistool (tacker). De matten zijn gemakkelijk op maat te snijden. De montage is eenvoudig en prima zelf te doen. 

Veel gestelde vragen over de Groene Wand BASIC

Hieronder vind je de antwoorden op de meest gestelde vragen over onze CoolPlantWall®. Zit jouw vraag en/of antwoord er niet bij, neem dan gerust contact met ons op!

 • Waar is de BASIC Groene Wand van gemaakt?

  De BASIC is opgebouwd uit losse matten van 100 cm x 100 cm. De kunstplanten zijn gemonteerd op een flexibel kunststof raster. Elk 'paneel' is opgebouwd uit een aantal verschillende soorten kunstplanten. De BASIC is overwegend groen met weinig dipeteverschillen. Per paneel steekt er een paar plantjes uit voor een leuk contrast. Er is een A, B en C paneel om herhalende patronen zoveel mogelijk te voorkomen.

 • Hoe wordt de Groene Wand BASIC bevestigd?

  De panelen, of beter gezegd matten, kunnen eenvoudig met een tacker (nietpistool) tegen een houten achtergrond bevestigd worden. Indien er geen houten achtergrond is, zal er eerst een 9 of 12 mm houten plaat tegen de betreffende wand gemonteerd moeten worden. Het mooiste resultaat wordt behaald als de achterwand mat donker is. De panelen bevestig je gemakkelijk zelf of je laat het doen door onze uitvoerders.

 • Wat kost de BASIC Groene Wand?

  De kosten voor een groene wand variëren per project, afhankelijk van de afmetingen, de ondergrond en de werkhoogte. De prijs voor een lospaneel van 100 x 100 cm is 125,- euro excl btw. De panelen zijn dirct te bestellen in de webshop.

  Voor het maken van een complete groene wand met de BASIC rekenen wij ± 250,- euro excl btw inclusief materialen en montage. De exacte prijs is enigszins afhankelijk van een verschillende factoren, neem contact op voor meer info!

 • Kan de Groene Wand BASIC zowel buiten als binnen®?

  Ja, hetzelfde systeem is geschikt voor binnen en voor buiten. De kunstplanten van de BASIC zijn UV-werend en dus ook geschikt voor buiten. Uiteraard zal door invloeden van het weer en zonlicht de BASIC buiten wel sneller 'slijten'. 

 • Is de Groene Wand BASIC brandvertragend?

  De variant van de BASIC die we nu op voorraad hebben is niet brandvertragend. De volgende voorraad zal dit wel zijn. Bij de BASIC is het mogelijk de wand na plaatsing te voorzien van een brandvertragende coating, indien nodig.

  Voor een brandvertragende groene wand adviseren wij onze CoolPlantWall of een CUSTOM-FR.

 • Kan ik de BASIC groene panelen ook zelf monteren?

  Als je een beetje handig bent kun je de BASIC ook zelf monteren. De matten/panelen kunneneenvoudig op maat gesneden worden met een stanleymes. Ze worden bevestigd met een tacker (nietpistool) tegen een houten achtergrond.

  Het mooiste resultaat wordt verkregen als je de achtergrond mat donker is. 

  Bestel de panelen in de webshop >>

 • Kunnen jullie ook een logo verzorgen?

  Ja! De BASIC is uitermate geschikt in combinatie met een (bedrijfs)logo. Wi jhebben een vaste partner waar we logo's in alle mogelijke maten en varianten laten maken. Wij monteren het logo dan direct als we de wand opbouwen. 

  Meestal maken we het logo van een dik wit acrylaat die we op afstandhouders tegen de muur bevestigen. Het logo zweeft daardoor net vlak voor het mos. 

 • Kan ik de Groene Wand BASIC ergens in het echt zien?

  Uiteraard ben je van harte welkom in onze showroom om een BASIC groene wand te bewonderen. Neem voor het maken van een afspraak contact met ons op zodat er zeker iemand aanwezig is die informatie kan geven en mee kan denken met het project.

  Daarnaast hebben we op verschillende plaatsen in het land projecten gerealiseerd waar de BASIC te bekijken is. Dit spreken we altijd even af met de betreffende opdrachtgever. 

  Neem contact op voor een bezoek aan de showroom of een project op locatie!

De Groene Wand BASIC

De Kunst Groene Wand BASIC is dé oplossing voor eenvoudige en goedkope groene wanden. De BASIC is opgebouwd uit losse matten van 100 cm x 100 cm, op een kunststof raster, UV-vertragend. Door de verschillende A-, B- en C-panelen ontstaan er zo min mogelijk herhalende patronen. 
 
De BASIC is gemaakt om vele jaren mooi te blijven zonder veel onderhoud. Stof en vuil is eenvoudig re verwijderen. Afhankelijk van de hoeveelheid blootstelling aan zonlicht en hoge temperaturen, kan na een aantal jaren verkleuring optreden.
 

Wat kost een BASIC groene wand?

De kosten voor de Groene Wand BASIC variëren per project, afhankelijk de afmetingen, de ondergrond en de werkhoogte. Ter indicatie geven wij een ± prijs van 250,- euro per m2, inclusief montage.

Als je een beetje handig bent kun je deze groene matten ook zelf monteren. In de webshop vind je de losse panelen van elk 100 x 100 cm.
 

Duurzaamheid

Alle groene wanden van Coolplant zijn duurzaam geproduceerd en volledig recyclebaar. En zoals al onze producten mogen ook deze kunstplanten weer bij ons ingeleverd worden mocht je er ooit afstand van willen doen. Wij zorgen er dan voor dat de materialen hergebruikt worden.
 

De voordelen van een kunst groene wand

De belangrijkste voordelen van deze wand zijn:
- Realistisch en blijvend mooi
- Vrijwel geen onderhoud
- Geen onderhoudskosten
- Geen bewateringssystemen 
- Lagere kosten dan echte beplanting
 

Brochures en specificaties

Download hier BINNENKORT de brochure met informatie over en specificaties van de Groene Wand Basic: 

- Brochure Groene Wand Basic
 

Vraag een offerte aan

Bestel dit product, bel of mail en we nemen samen de mogelijkheden door zodat we een passende offerte kunnen maken!

Bekijk ook onze andere groene wanden!

Kunstbeplanting met expertise

Projectmatige kunstbeplanting is meer dan alleen maar handel. Een professionele aanpak vergt kennis van onder andere brandvertraging, akoestiek, duurzaamheid en montage. Door onze achtergrond in de ingenieurswereld is deze kennis en ervaring ruimschoots aanwezig!