Maatwerk met hoge kwaliteit zijdebeplanting

De Groene Wand CUSTOM wordt volledig op maat en naar wens opgebouwd uit losse insteek kunstplanten van een zeer hoge kwaliteit. Vaak werken we met 8 tot 10 verschillende soorten kunstplanten in een wand, afhankelijk van het project. Het maken van de wand zelf is een creatief proces, de wand 'ontstaat' terwijl we bezig zijn op locatie en is altijd, al zeggen we het zelf, een waar kunstwerk!

Achter de schermen...

Elke groene wand die we maken is anders en zo is ook elke situatie en elke bestaande constructie anders. In de meeste gevallen schroeven wij eerst een donkere houten beplating tegen de bestaande wand en bevestigen we daarop de losse kunstplanten. Soms gebruiken we een soort grasmat met pockets waarin we de planten steken. En als de akoestiek extra goed gedempt moet worden dan doen we het weer anders. Maar dat is allemaal achter de schermen...

Veel gestelde vragen over de Groene Wand CUSTOM

Hieronder vind je de antwoorden op de meest gestelde vragen over onze maatwerk groene wanden. Zit jouw vraag en/of antwoord er niet bij, neem dan gerust contact met ons op!

 • Waar is de CUSTOM Groene Wand van gemaakt?

  De Groene Wand Custom bouwen wij plantje voor plantje op met de mooiste (zijde) kunst hangplanten. Er gaat heel veel kostbaar materiaal in de maatwerk groene wand CUSTOM. Afhankelijk van de wensen en eisen gebruiken we hiervoor 'gewone' of brandvertragende kunstplanten.

  Elke wand is uniek! Vooraf en op locatie kijken we wat de wensen van de klant zijn én wat het beste in de ruimte past. Afhankleijk van de situatie werken we met veel of jusit weinig verschillende planten, met grote of kleine, of een mix.

  Het maken van de CUSTOM is een creatief proces en levert elke keer weer een groen kunststukje op!

 • Hoe wordt de Groene Wand CUSTOM bevestigd?

  Om de losse kunstplanten tegen de wand te kunnen bevestigen is een houten achtergrond nodig. Als die niet al aanwezig is kunnen wij deze leveren en bevestigen. Het mooiste resultaat behalen we als deze houten achtergrond een mat donkeren kleur heeft (bv met matzwart muurverf).

  De losse kunst hangplanten bevestigen wij vervolgens met een tacker tegen de houten beplating. 

  In sommige gevallen bevestigen we geen hout, maar een soort grasmat met losse akjes waar we de planten insteken. Dit is bijvoorbeeld nodig bij rondlopende/gebogen wanden.  

 • Wat kost de CUSTOM Groene Wand?

  De kosten voor een groene wand CUSTOM variëren per project, afhankelijk van de wensen, afmetingen, de ondergrond en de werkhoogte. Voor het maken van een complete maatwerk groene wand rekenen wij ± 500,- euro excl btw inclusief materialen en montage.

  Let op: Een maatwerk groene wand van brandvertragende kunstplanten is significant duurder. De exacte prijs is enigszins afhankelijk van een verschillende factoren, neem contact op voor meer info!

 • Kan de Groene Wand CUSTOM zowel buiten als binnen®?

  De Groene Wand Custom is alleen geschikt voor binnen.

 • Is de Groene Wand CUSTOM brandvertragend?

  De Groene Wand CUSTOM kunnen we maken met wel- of niet-brandvertragende kunstplanten. Bij een brandvertragende groene wand werken wij alleen met kunstplanten die in de fabriek reeds brandvertragend zijn gemaakt. 

 • Kan ik de Groene Wand Custom ook zelf monteren?

  Het maken van de Groene Wand CUSTOM is een creatief proces dat behoorlijk wat ervaring vergt. Wat niet wil zeggen dat alleen wij dat zouden kunnen natuurlijk. Toch adviseren we om jouw unieke groene wand door een vakman te laten maken.

 • Kan ik de Groene Wand CUSTOM ergens in het echt zien?

  Uiteraard ben je van harte welkom in onze showroom om een CUSTOM groene wand te bewonderen. Neem voor het maken van een afspraak contact met ons op zodat er zeker iemand aanwezig is die informatie kan geven en mee kan denken met het project.

  Daarnaast hebben we op verschillende plaatsen in het land projecten gerealiseerd waar de CUSTOM te bekijken is. Dit spreken we altijd even af met de betreffende opdrachtgever. 

  Neem contact op voor een bezoek aan de showroom of een project op locatie!

De Groene Wand CUSTOM

De voordelen van een kunst groene wand

De Groene Wand CUSTOM is  een betoverende groene wand. Elke keer anders, maar altijd indukwekkend. De belangrijkste voordelen van deze wand zijn:
- Realistisch en blijvend mooi
- Vrijwel geen onderhoud (keertje afstoffen)
- Geen onderhoudskosten
- Geen bewateringssystemen 

 

Brandvertragend

Afhankelijk van de wensen of eisen kunnen wij deze groene wand wel- of niet- brandvertragend uitvoeren. Voor de brandvertragende wand maken wij gebruik van kunstplanten die in de fabriek al brandvertragend zijn geproduceerd. 
 

Wat kost een op maat gemaakte groene wand?

De kosten voor een op maat gemaakt groene wand variëren per project, afhankelijk van het ontwerp, de afmetingen, de ondergrond en de werkhoogte.
Ter indicatie geven wij een 'vanaf prijs' van 450,- euro per m2 voor de niet-brandvertragende wand en 600,- euro per m2 voor de wel-brandvertragende wand, inclusief montage, exclusief btw. 
 

Verbeter de akoestiek

Onze Custom Groene Wanden lenen zich uitstekend als afwerking voor onze geluidabsorberende wandoplossing. De zwarte toplaag van onze geluidabsorberende beplating is de perfecte ondergrond voor de kunstplanten die daardoor nog meer diepte krijgt. Maak je ruimte groen en verbeter meteen de akoestiek!
 

Duurzaamheid

Alle groene wanden van Coolplant zijn duurzaam geproduceerd en volledig recyclebaar. En zoals al onze producten mogen ook deze kunstplanten weer bij ons ingeleverd worden mocht je er ooit afstand van willen doen. Wij zorgen er dan voor dat de materialen hergebruikt kunnen worden.
 

Brochures en specificaties

Download hier BINNENKORT de brochure met informatie over en specificaties van de Groene Wand CUSTOM: 

- Brochure Groene Wand CUSTOM
 

Vraag een offerte aan

Bestel dit product, bel of mail en we nemen samen de mogelijkheden door zodat we een passende offerte kunnen maken!

Bekijk ook onze andere groene wanden!

Kunstbeplanting met expertise

Projectmatige kunstbeplanting is meer dan alleen maar handel. Een professionele aanpak vergt kennis van onder andere brandvertraging, akoestiek, duurzaamheid en montage. Door onze achtergrond in de ingenieurswereld is deze kennis en ervaring ruimschoots aanwezig!