Brandveilig groen

Vaak gewenst, soms verplicht: brandvertragende eigenschappen van decoratiemateriaal. Maak je omgeving op een veilige manier groen met de brandvertragende groene gevels, groene wanden en kunstplanten van Coolplant.

Smeulen, rook en drupperlvorming

Brandveiligheid

De brandtechnische eisen aan producten zijn afhankelijk van de toepassing. Kunstplanten worden meestal beschouwd als decoratie en soms als bouwmateriaal. In dit laatste geval zijn de eisen opgenomen in de geldende NEN-norm: NEN EN 13501-1 uit 2019. Brandclassificatie van bouwproducten en bouwdelen - Deel 1: Classificatie op grond van resultaten van beproeving van het brandgedrag. Zie website NNI

Brandvertragende kunstplanten

Bekijk ons FR aanbod in de webshop

Meten is weten

De akoestiek van een ruimte kan gemeten worden. Of in een nog niet bestaande situatie worden berekend. Om het perfecte eindresultaat te bereiken is het in complexe situaties soms nodig deze metingen of berekeningen te laten uitvoeren door een akoestisch adviesbureau. Dit bureau kan vervolgens precies bepalen hoelveel materiaal aangebracht moet worden en op welke plek. 

coolplant verricht zelf geen akoestisch onderzoek, maar werkt hiervoor samen met gespecialiseerde bureaus zoals Het GeluidBuro.

Kunstbeplanting met expertise

Projectmatige kunstbeplanting is meer dan alleen maar handel. Een professionele aanpak vergt kennis van onder andere brandvertraging, akoestiek, duurzaamheid en montage. Door onze achtergrond in de ingenieurswereld is deze kennis en ervaring ruimschoots aanwezig!